Acasa Despre noi Fonduri structurale Campanii Achizitii Firma de exercitiu Contact Vino si tu!
 
Organizatie Voluntarii nostrii Proiecte Cum poti sustine
POSDRU DMI 2.1 Parteneri Finantatori Voluntariat
TINERI CU ATITUDINE
Site realizat cu sprijinul "M.T.S." si "D.J.S.T." Braila

Urmati-ne pe

 

PASI in EDUCATIA TUTUROR!

 

Material informativ

privind

Beneficiile oferite de

Centrul cu programe integrate

în cadrul proiectului

PASI in EDUCATIA TUTUROR

 

 

Proiectul “PASI in EDUCATIA TUTUROR” are ca obiectiv prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii, prin mentinerea/reintegrarea in educatie si formare profesionala a elevilor cu risc de parasire timpurie a scolii. Activitatile intreprinse pentru prevenirea si diminuarea fenomenului de parasire timpurie a scolii vor fi directionate atat catre copii, prescolari si elevi expusi riscului de parasire timpurie a scolii, cat si catre familiile acestora, si vor viza in special populatia rroma, persoanele cu dizabilitati si persoanele din mediul rural, precum si alte categorii de grupuri vulnerabile.

          Efectectele pozitive generate de acest proiect pe termen lung sunt cresterea increderii in sine a elevilor prin participarea lor la activitati optimizate de consiliere si orietare scolara, cresterea gradului de informare cu privire la necesitatea prevenirii si combaterii parasirii timpurii a scolii prin organizarea campaniei de constientizare si cresterea accesului la educatie prin participarea la programe de educatie de tipul “Scoala dupa scoala” si “A doua sansa”.

 

Consecinţele părăsirii şcolii sunt resimţite de persoana în cauză pe tot parcursul vieţii, reducându-i şansele de participare la viaţa socială, culturală şi economică a societăţii. De asemenea, pentru cel care a abandonat şcoala creşte riscul de şomaj, sărăcie şi excluziune socială. Va avea consecinţe asupra remuneraţiei primite de-a lungul carierei, a bunăstării şi a sănătăţii atât a sa cât şi a copiilor săi. Abandonul şcolar al părinţilor reduc şansele copiilor de a reuşi la şcoală.

Efectele abandonului şcolar se resimt pe termen lung asupra evoluţiei societăţii şi creşterii economice. Cei care au părăsit timpuriu şcoala au tendinţa să participe mai puţin la procesul democratic şi sunt cetăţeni mai puţin activi. Abandonul şcolar afectează şi procesul de inovare şi creştere, pentru că aceasta se bazează pe forţa de muncă competentă în întreaga economie, nu doar pe cea din sectoarele de înaltă tehnologie.

Potrivit Comisiei Europene, „reducerea cu numai un punct procentual a ratei europene medii de părăsire timpurie a şcolii ar permite economiei europene să dispună în fiecare an de aproape o jumătate de milion suplimentar de tineri lucrători calificaţi potenţial.

 

Beneficiile implementarii programului “Scoala dupa scoala” din cadrul proiectului “PASI in EDUCATIA TUTUROR  sunt:

 

- reducerea abandonului scolar; prin implicarea in programe educative de tip scoala dupa scoala, elevilor li se cultiva apetenta pentru studiu si participa la activitatile cu ajutorul carora pot asimila noi cunostinte si isi pot dezvolta noi competente.

- cresterea calitatii studiului, a performantei scolare prin participarea la sistemul scoala dupa scoala si la activitatile cu caracter educativ cuprinse in acesta.

- constientizarea importantei scolii in viata persoanelor din grupul tinta prin activitati de consiliere si orientare scolara aplicate atat elevilor cat si parintilor.

 

Întocmit

Expert informare și publicitate

Vasile BARDA

 

__________________________________________________________________________________________________

 

 

Comunicat de presa

                                                                                                    BRĂILA – 27 martie 2015

 

ASOCIAȚIA EURO BRĂILA SM in calitate de parteneriat, impreuna cu COLEGIUL TEHNIC “PAUL DIMO” GALATI, SCOALA GIMNAZIALA TICHILESTI BRAILA, SCOALA GIMNAZIALA “MIRCEA SANTIMBREANU” BRAD si COLEGIUL TEHNIC “DIMITRIE LEONIDA” IASI implementeaza în perioada 23.03.2015 - 23.11.2015  proiectul cu titlul: „PASI in EDUCATIA TUTUROR”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013  „Investeşte în oameni!”,  contract POSDRU/181/2.2/S/153549.

Obiectivul general al proiectului îl constituie prevenirea si corectare parasirii timpurii a scolii in randul prescolarilor, elevi cu risc de parasire timpurie a scolii, inclusiv rromi apartinand scolilor si liceelor din 3 regiuni (SE, NE, V) in localitati rurale si urbane, in scopul cresterii increderii in sine a elevilor prin participarea lor la activitati optimizate de consiliere si orientare scolara.

Grupul ţintă este alcătuit din 390 prescolari, elevi cu risc de parasire timpurie a scolii, parinti/tutori ai prescolarilor, parinti/ tutori ai elevilor cu risc de parasire timpurie a scolii, inclusiv rromi  apartinand scolilor si liceelor din 3 regiuni (SE, NE, V) de comunitati foste industrializate si foste miniere, in scopul cresterii gradului de informare cu privire la necesitatea prevenirii si combaterii parasirii timpurii a scolii prin organizarea campaninei de constientizare.

Rezultate asumate

  - 390 prescolari, elevi cu risc de parasire timpurie a scolii, parinti/tutori ai prescolarilor, parinti/ tutori ai elevilor cu risc de parasire timpurie a scolii, inclusiv rromi care participa la activitati.

 - 5 centre de programe integrate in care vor participa la activitati un numar de 390 de persoane

-  4 seminarii

-  1 campanie de constientizare a opiniei publice

-  1 campanie “Sanatate, Igiena, Bucurie!”

 

Valoarea proiectului este de 8,372,446.01 lei, din care 8.204.997,08 lei contribuţia Fondului Social European inclusiv finanţare nerambursabilă de la Bugetul Naţional și 167.448 lei contribuţia eligibilă a beneficiarului. 

 

Persoană de contact :

Numele: Vasile Barda

Funcția: Expert informare și publicitate

Instituția: ASOCIAȚIA EURO BRĂILA SM

Telefon: 0786410202

E-mail: contacteurobraila@gmail.com                                

 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.

 

 
FACILITAREA TRANZITIEI DE LA SCOALA LA VIATA ACTIVA!