Acasa Despre noi Fonduri structurale Campanii Achizitii Firma de exercitiu Contact Vino si tu!
 
Organizatie Voluntarii nostrii Proiecte Cum poti sustine
POSDRU DMI 2.1 Parteneri Finantatori Voluntariat
TINERI CU ATITUDINE
Site realizat cu sprijinul "M.T.S." si "D.J.S.T." Braila

Urmati-ne pe

 

Consiliu judetean

          Este autoritatea administratiei publice locale din Romania, constituita la nivel judetean, pentru coordonarea activitatii consiliilor comunale si orasenesti, in vederea realizarii serviciilor publice de interes judetean. Consiliul judetean este compus din consilieri alesi prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat, in conditiile stabilite de Legea privind alegerile locale.
          Printre atributiile consiliului judetean se regasesc stabilirea impozitelor si taxelor judetene, elaborarea programelor de dezvoltare economico-sociala si de administrare a teritoriului. Seful unui consiliu judetean are nevoie de aprobarea consilierilor pentru a initia negocieri pentru contractarea de imprumuturi si emisiuni de titluri de valoare in numele judetului.
          Institutiile consiliului judetean si a prefectului au fost infiintate in anul 1864. Prin legea de la acel moment, prefectul era comisar al guvernului pe langa consiliul judetean. In aceasta calitate el supraveghea legalitatea actelor adoptate de consiliul judetean si de delegatia permanenta. Din ianuarie 2006, prefectul si subprefectul fac parte din categoria inaltilor functionari publici.

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE A CONSILIULUI JUDETEAN


Comenteaza si tu...