Acasa Despre noi Fonduri structurale Campanii Achizitii Firma de exercitiu Contact Vino si tu!
 
Organizatie Voluntarii nostrii Proiecte Cum poti sustine
POSDRU DMI 2.1 Parteneri Finantatori Voluntariat
TINERI CU ATITUDINE
Site realizat cu sprijinul "M.T.S." si "D.J.S.T." Braila

Urmati-ne pe

 

ECDL

         

           Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competenČ›elor digitale recunoscut la nivel international in 148 de tari Č™i numara pana in prezent 13 milioane de persoane inregistrate in program.
           Tehnologia s-a schimbat. La fel si noi. Incepand cu 1 septembrie 2013, ECDL ROMANIA a lansat Noul program ECDL la nivel national: flexibil, actual si pentru intreaga viata. Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in 148 de tari si numara pana in prezent 13 milioane de persoane inregistrate in program. In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
 
           Evolutia si schimbarile socio-tehnologice au indicat nevoia unei noi etape a programului ECDL. Noul ECDL reprezinta o dezvoltare majora a programului ECDL care pune accentul pe actualitate si flexibilitate.
           Continut nou a fost adaugat programului ECDL astfel incat sa se asigure acoperirea competentelor digitale si cunostintele necesare in prezent, dar si pe viitor. Structura programului ofera acum flexibilitate, permitand indivizilor si organizatiilor sa dezvolte procesul de alfabetizare digitala, competenta si expertiza intr-un mod potrivit acestora.
 
           ECDL PROFIL permite candidatilor sa isi construiasca un profil de module ECDL in functie de propriile nevoi. In acest fel, este posibila certificarea exact pe competentele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.
           Certificarea ECDL este pentru intreaga viata: nu expira niciodata. Profilul ECDL poate fi construit de-a lungul timpului, pe masura ce un candidat doreste sa isi actualizeze competentele, sa tina pasul cu tehnologia sau atunci cand sunt dezvoltate noi module ECDL.
           Noul ECDL incurajeaza invatarea pe intreg parcursul vietii si dezvoltarea continua a competentelor digitale.
           ECDL ROMANIA a introdus standardul ECDL la noi in tara in anul 2002 si de atunci a dezvoltat cu succes o retea de centre de testare ECDL, asigurand tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la un anumit nivel competentele digitale. Dupa 10 ani de activitate, in Romania sunt inscrisi peste 200.000 de candidati in programul ECDL si s-au acordat mai mult de 130.000 de certificari ECDL in urma celor aprox. 1 milion de examene sustinute in cele peste 700 de centre acreditate ECDL la nivel national.
           Tineri (elevi sau studenti), functionari publici sau angajati in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarii ECDL, recunoscuta in 148 de tari de pe toate continentele lumii.
Instruire si certificare ECDL in cadrul Directiei de Munca Solidaritate Sociala si Familie Braila

           In cadrul Centrului de Instruire si Testare ECDL Pancronex S.A. Braila s-a desfasurat de curand festivitatea de acordare a permiselor ECDL Complet pentru 12 dintre functionarii publici din cadrul Directiei de Munca Solidaritate Sociala si Familie Braila care au finalizat programul de pregatire si certificare
           La eveniment au participat Dl. Paul Bordei - Director General PANCRONEX S.A, Dna. Laura Danilescu – Reprezentant Regional ECDL ROMANIA si Dna. Steluta Spataru – Examinator al centrului.
           In cadrul festivitatii s-a evidentiat necesitatea instruirii si certificarii tuturor angajatilor din administratia publica cat si angajatilor din cadrul oricarei institutii sau companii care doreste sa devina eficienta din punct de vedere al utilizarii Tehnologiei Informatiei, certificare care justifica faptul ca posesorul lui are abilitati de utilizare eficienta a calculatorului.
           Participantii la cursurile ECDL au declarat ca in urma instruirii si certificarii au dobandit cunostinte si abilitati care duc la o viteza si eficienta sporita in utilizarea calculatorului.

 Citeste aici ptr mai multe informatii.....


Comenteaza si tu...