Acasa Despre noi Fonduri structurale Campanii Achizitii Firma de exercitiu Contact Vino si tu!
 
Organizatie Voluntarii nostrii Proiecte Cum poti sustine
POSDRU DMI 2.1 Parteneri Finantatori Voluntariat
TINERI CU ATITUDINE
Site realizat cu sprijinul "M.T.S." si "D.J.S.T." Braila

Urmati-ne pe

 

Persoana fizica

          Va informam ca persoanele fizice nu sunt eligibile pentru a obtine finantare din fonduri structurale. In plus, prin fondurile structurale se acorda doar o parte din costurile investitiei, restul trebuie sa fie sustinut din bugetul dumneavoastra.

          Fondurile structurale nu se acorda pentru infiintarea de societati comerciale.

          De la aceasta regula generala exista exceptii pentru firmele inovative. In cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Axa prioritara 2, puteti aplica pe operatiunea O.2.3.1 „Sprijin pentru start up-uri si spin-offuri inovative”. Prin aceasta operatiune se incurajeaza proiectele de tip „spin-off” care asigura unui cercetator sau unui grup de cercetatori posibilitatea sa se desprinda din institutia publica, unde a dezvoltat un proiect de cercetare si a obtinut un rezultat, in scopul continuarii solutiei cercetate pâna la finalizarea ei, in vederea producerii si comercializarii rezultatelor pe piata.
          Solicitantul unui proiect pentru start-up poate infiinta o microintreprindere sau intreprindere mica in cazul in care detine un brevet sau o licenta. Astfel de intreprinderi sunt stimulate sa implementeze pe piata un produs (bun material sau serviciu), sau proiectul propus spre finantare va urmari sa produca si/sau sa livreze pe piata produse si/sau servicii noi sau substantial imbunatatite, pornind de la un rezultat obtinut din activitatea de cercetare si dezvoltare sau de la o idee brevetata.

          Pentru infiintarea unei microintreprinderi puteti aplica in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, Masura 312 “Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”, conditiile de eligibilitate ale solicitantului ti ale proiectului fiind detaliate in Ghidul Solicitantului.

          In cadrul acestei masuri sunt eligibile persoanele fizice (neinregistrate ca agenti economici) - care se vor angaja ca pâna la data semnarii contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca microintreprinderi. Conditiile de eligibilitate ale solicitantului, ale proiectului precum ti categoriile de cheltuieli eligibile sunt detaliate ti le puteti consulta in Ghidul Solicitantului disponibil la adresa www.apdrp.ro.

          Fondurile destinate Dezvoltarii Rurale nu sunt Fonduri Structurale si sunt gestionate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Informatii specifice acestui domeniu pot fi gasite la adresele www.madr.ro si www.apdrp.ro. Ca urmare, va rugam sa contactati Directia Generala Dezvoltare Rurala, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, tel 021 3078511, e-mail feadr@madr.ro.

          In vederea obtinerii de fonduri nerambursabile pentru infiintarea unui IMM, puteti accesa programul finantat de catre Guvernul României: „Programul pentru stimularea infiintarii ti dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri”.

          Pentru a afla mai multe informatii cu privire la programele pentru IMM-uri finantate de catre Guvernul României, va rugam sa accesati urmatorul link:  http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programe-2012/.

Comenteaza si tu...