Acasa Despre noi Fonduri structurale Campanii Achizitii Firma de exercitiu Contact Vino si tu!
 
Organizatie Voluntarii nostrii Proiecte Cum poti sustine
POSDRU DMI 2.1 Parteneri Finantatori Voluntariat
TINERI CU ATITUDINE
Site realizat cu sprijinul "M.T.S." si "D.J.S.T." Braila

Urmati-ne pe

 

Scrisoare intentie

3 variante de scrisoare de intentie pentru succesul tau

          Poate de multe ori ai auzit de aceasta scrisoare de intentie, stii ca ai nevoie de ea pentru jobul la care vei aplica, dar nu esti inca sigur ce presupune aceasta. Luand in considerare nevoia unui model pentru a realiza o scrisoare de intentie, Campuscluj.ro iti ofera doua exemple inspirate din cele folosite cu succes de candidati pentru a-ti gasi un job. Cele doua modele de scrisoare de intentie sunt pentru niveluri diferite de cariera, depinde de tine si de jobul pentru care aplici.
          Primul exemplu de scrisoare de intentie este pentru un candidat entry-level, fara experienta sau cu experienta minima. Desi are o exprimare mai libera, fiind potrivit pentru companii private si medii de lucru informale, in acest model de scrisoare de intentie se pastreaza, totusi, un ton respectuos, formal.
 
Primul model de scrisoare de intentie

Stimate Domnule/Doamna,

          Va adresez aceasta scrisoare de intentie ca raspuns la anuntul dumneavoastra pentru postul vacant pe care il aveti in institutie. Am absolvit Facultatea de Administratie si Afaceri, Universitatea din Bucuresti si consider ca in anii de studentie am acumulat multe cunostinte in drept, economie, management, marketing si finante. Astept cu nerabdare sa pun in practica aceste cunostinte, combinate cu abilitati utile domeniului si, implicit, jobului dvs. Sunt o persoana dinamica, cu aptitudini foarte bune de comunicare, dobandite in experienta mea (de promoter), responsabila, hotarata, interesata in perfectionarea profesionala in domeniul economic.
          Imi doresc sa am sansa de a lucra in compania dumneavoastra, unde as putea sa-mi pun in evidenta capacitatile intelectuale si experienta acumulata (conform CV anexat) pentru a indeplini sarcinile si scopurile organizatiei, cat si pentru dezvoltarea carierei mele.
          Daca veti considera ca motivatia si calificarea mea sunt oportune pentru obtinerea unui loc in cadrul companiei dumneavoastra, sunt disponibil in orice moment pentru a fi contactat in vederea discutarii detaliilor unei posibile colaborari.
Va multumesc,
Prenume si nume.

 
          Al doilea exemplu de scrisoare de intentie este mult mai sobru, in asa zis ''limbaj de lemn''. Acest model de scrisoare de intentie este recomandat mai ales in mediile formale, cum ar fi banci si companii de stat sau pentru joburi cu un mare grad de responsabilitate si seriozitate.
 
Al doilea model de scrisoare de intentie

Stimate Domnule/Doamna,

          Subsemnatul, Prenume Nume, am luat la cunostinta cu interes de posibilitatile pe care le ofera compania dumneavoastra. Animat de dorinta de a reusi, de ambitie, tenacitate si optimism, supun atentiei dvs. candidatura mea in vederea obtinerii postului de Analist vanzari. Am beneficiat de o pregatire universitara si de o experienta in vanzari acumulata in cadrul SC XYZ SRL si sunt pregatit pentru un parteneriat fructuos prin care veti avea la dispozitie avantajele formarii mele teoretice si pe cele ale unei semnificative experiente de care dispun in domeniul vanzarilor.
          Documentandu-ma asupra activitatilor derulate de firma dvs., am constatat cu satisfactie ca profilul si realizarile acesteia corespund pe deplin aspiratiilor si nevoilor mele. Acesta este motivul pentru care imi permit sa apreciez ca dorinta mea de afirmare, entuziasmul, tenacitatea, fidelitatea si pasiunea mea pentru reusita totala (atingerea obiectivelor) sunt numai cateva din trasaturile pe care voi fi onorat sa le pun la dispozitia unei echipe tinere si dinamice. Oportunitatea unei discutii despre cum ar putea fi folosite cunostintele si priceperea mea in avantajul companiei dvs. ar fi binevenita.

Cu deosebita consideratie,
Prenume si nume

 
Al treilea model de scrisoare de intentie (in limba engleza)

          Vrei sa te angajezi intr-o multinationala? Limba engleza este necesara in orice companie multinationala din Romania.  Cand aplici la un job postat de o companie multinationala, trebuie sa ai la indemana o scrisoare de intentie in limba engleza pentru a-ti maximiza sansele de a fi chemat la un interviu de angajare. Iti oferim mai jos un model de scrisoare de intentie in limba engleza.  

NUME PRENUME  
TELEFON 

Dear Sir/Madame: 

          I’m writing this letter because I want to be part of your Sales Team.  
          I’m an ambitious person, very motivated to succeed in a multinational company.  
          My experience in online marketing, sales and customer services can be used to improve the results in your sales department.  I would also like to be given the opportunity of working in a competitive environment where I could use my skills and experience to fulfill both the goals and requirements needed and also my career.  
          I am available for an interview and I would be happy to provide you with further information.           Please contact me at the mentioned telephone number or e-mail adress. 

Sincerely,  
Prenume si nume

 
 
Sursa: myjob.ro

Comenteaza si tu...